Artiesten

Bezig met laden van Casino en spel...
spel_muntwerpen.jpg

Oud-Hollandse spelen

Hieronder vindt u een overzicht en een korte beschrijving van onze spelen:


Hamertjesspel: Liefst met 4 spelers plaats nemen, elk aan een kant van het bord. Het is de bedoeling dat men de twee eigen doeltjes verdedigd en probeert om de knikker bij een tegenstander te scoren.


Kazenspel: Men neemt in elke hand een ring. Hieraan zit via een touw een grotere ring waar een grote knikker in geplaatst wordt. Door links en rechts aan het touw te trekken, gaat de knikker omhoog. De bedoeling is dat de speler tussen de gaten naar boven manoeuvreert.

Het Labyrint: Twee (of vier) spelers pakken het labyrint op aan de handvatten. De knikker begint bij Start. Door het labyrint naar boven / beneden / rechts / links te houden, gaat de knikker rollen. Het is de bedoeling om, zonder over de lijnen te gaan, de Finish te bereiken.Muntwerpen: Men mag in drie worpen proberen de muntjes in de daarvoor bedoelde gaten te mikken. Het dwarse gleufje levert natuurlijk de meeste punten op!
De afstand voor de kleinsten is natuurlijk dichter bij dan voor de volwassenen.

Toltafel: Het is de bedoeling dat u de tol op de juiste manier oprolt, vervolgens het touwtje door het gaatje en de tol in de uitsparing. Tot slot geeft u een enorme ruk aan het touwtje en de tol zoekt zijn weg door het labyrint. Hoeveel punten haalt u? In het midden staat de koning (een grotere pion) die levert extra punten oplevert!
Kasteelspel: Men neme de kazen ter hand en probeert deze door de poorten van het kasteel te rollen. Dit blijkt vaak een moeilijke taak dan van tevoren gedacht. De middelste poort is de meeste punten waard, hoe verder naar buiten des te minder waarde hebben de poorten.

Toptafel: Dit spel lijkt op de toltafel, maar hierbij moet u de tol zelf tussen duim en wijsvinger draaien. U laat de tol vallen in de houten arena en deze moet de ijzeren kogeltjes door de gaatjes schieten. Lukt het u in 1 keer?Het Wielrolspel: Om te beginnen neemt men de stokken van het wiel tussen de handen. Vervolgens draait men vanuit de polsen zo hard mogelijk. Het wiel rolt hiermee over de hoeken. Als u hard genoeg rolt, komt u op 40 punten uit. Rolt u te zacht dan krijgt u minder, maar rolt u veel te hard dan heeft u slechts 5 punten!
Mannetjesspel: Er staan vijf mannetjes op een rijtje die omgegooid moeten worden. Aan het touwtje hangt een loden kogeltje. U neemt dit loodje in de hand, richt en laat het op tijd los. U heeft drie pogingen om de vijf mannetjes om te werpen.


Galgkegelspel: Negen kegels staan op een platform opgesteld. Door met een draaiende worp de houten klos te gooien kan men alle kegels in één worp omgooien! Lukt het u in 1 keer?Daarnaast hebben wij ook nog: blikgooien / dop-spel / flipperkast / gaaibollen / hoefijzerwerpen / kegelbaan / mens-erger-je-niet / sjoelbakken / reuze-sjoelbak / spiraal / stokkenvangspel / vier op een rij / vogelpik / visspel / klappenspel / spiegelschrijven / rolbaan.

Afbeeldingen

spel_muntwerpen.jpg
spel_schietsalon175.jpg

Schietsalon

De schiettent die we bij Ambianz hebben, noemen wij met recht een schietsalon. Deze kolos is 5 meter breed , meter diep en bijna 3 meter hoog. Wij beschikken over een mogelijkheid om de tent te voorzien van zeildoek. Hierdoor kan deze schietsalon ook heel goed buiten geplaatst worden. Mocht u deze ruimte niet hebben, dan kunnen we een kleinere variant verzorgen.

Vanuit een groot venster mag u met geijkte luchtbuksen schieten op bewegende doelen, pijpjes met roosjes of natuurlijk op een schietschijfje. Naast roosjes zijn er allerlei prijsjes te winnen.

U heeft beschikking over 2 luchtbuksen. En naar gelang de drukte krijgt u één of meerdere patronen met 6 kogeltjes.

Wij plaatsen gewoonlijk 2 ruwhouten voorzetbars leuk gedecoreerd in een Country achtige sfeer. Op de ene ruwhouten bar staan de geweren en kogeltjes, de andere is ingericht met drie schietoefeningen.

U kunt uw scherpschutterskunsten botvieren op: handjesschieten, roosjesschieten en natuurlijk op het schietschijfje. Onze begeleiders gaan over het algemeen gekleed in countrykleding! Ook uw eigen gasten kunnen in passende kleding gestoken worden.

Afbeeldingen

spel_schietsalon175.jpg